01 mei 2016

Zaterdag 30 april startte de tweede editie van het Amsterdams Baan Circuit, en net zoals vorig jaar in het Olympisch Stadion bij Phanos. Opnieuw waren er weer honderden atleten van in Amsterdam en ver daarbuiten afgereisd naar het Olympisch Stadion voor een mooie wedstrijd. Ondanks wat wisselende voorspellingen hielp het goede weer enorm voor een leuke wedstrijd. Dankzij de inzet van tientallen vrijwilligers liep de wedstrijd ook geweldig en de sfeer was dus prima.

abc-phanos2

Om 11uur ’s ochtends waren het allereerst bijna 70 A-pupillen die aan hun vijfkamp begonnen: zij mochten verspringen, kogelstoten, vortex werpen, 60m horde en de 600m. Iedereen deed flink zijn best en dit leverde prima prestaties op. Ondertussen werd er door 9 enthousiaste Amsterdammers ook een coopertest gelopen, waarin in 12 minuten heel wat rondjes gelopen werden.

Om 13 uur waren de A-pupillen al weer klaar met hun vijfkamp, en begonnen de jongere pupillen aan hun vijfkamp. Zij deden net iets andere onderdelen: ook verspringen, vortex werpen en 600m, maar daarnaast medicienbal-stoten en 40m horde. Het enthousiasme bij deze 75 pupillen was zo mogelijk nog groter, en de aanmoedingen van het publiek niet minder groot.

Op het einde van de dag, na 15:00u begon het laatste blok waarin junioren en senioren uitkwamen. Er waren goed bezette series met alle sprint nummers: 60m, 80m, 100m, 150m én 200m. Ook werden er vier volle series 800m gelopen, was er een grote groep speerwerpers en een nog grotere groep verspringers. Tot slot waren er 12 junioren, senioren en vooral masters die mee deden aan een driekamp van 100m, speerwerpen en verspringen. Dit alles leverde mooie prestaties op, vooral bij de sprint-nummers dankzij de mooie rugwind.

Dank iedereen voor zijn komst en zijn gezelligheid!

Livestream van de wedstrijd terugkijken

Uitslagen op atletiek.nu
Finish-foto’s en video-beelden van alle loop-onderdelen hier
Sfeerfoto’s op onze facebook-pagina Atletiekwedstrijden Phanos

Het Amsterdams Baan Circuit gaat op vrijdagavond 13 mei verder bij Atos, inschrijven kan via atletiek.nu.


line