Wedstrijdreglement Amsterdams Baancircuit

Inleiding

Het Amsterdams Baancircuit is een serie atletiekwedstrijden op de atletiekbanen van de mee-organiserende verenigingen.

Het circuit bestaat in 2024 uit vier avondwedstrijden:

 • Vrijdag 17 mei bij AV Feniks, Bijlmersportpark
 • Zaterdag 1 juni bij Phanos, Olympisch Stadion
 • Vrijdag 21 juni bij AV’23, Sportpark Middenmeer
 • Vrijdag 12 juli bij ATOS, Sportpark Elzenhagen

De wedstrijden zullen een programma hebben dat in hoofdzaak uit looponderdelen bestaat. Het staat de organiserende vereniging vrij om daarnaast één of meer technische onderdelen toe te voegen.

Deelname

De wedstrijden in het circuit zijn toegankelijk voor iedereen. Zowel voor licentiehouders als voor lopers zonder licentie. Inschrijving is mogelijk voor atleten vanaf leeftijdscategorie U18 (geboren in 2007 of eerder).

Klassementen

Over één combinatie van onderdelen zal een klassement worden gemaakt waaraan aan het eind van het circuit prijzen verbonden zullen zijn. De volgende klassementen worden gemaakt, verder onder te verdelen naar categorieën van leeftijd en geslacht:

 • 5000 m / 3000 m

De volgende categorieën (dames en heren apart behalve voor non-binair) worden in de klassementen onderscheiden:

 • U18
 • U20
 • Senioren
 • M35
 • M45
 • Amsterdam
 • Recreanten (geen prijzen)
 • Non-Binair (geen prijzen)

Alleen voor de categorie senioren zullen er ook geldprijzen zijn, van 150 / 100 / 50 Euro voor de nummers 1 / 2 / 3. Alle deelnemers die willen meestrijden om de geldprijs moeten dus inschrijven in de seniorencategorie.

De klassementen worden gemaakt op basis van rangvolgorde per wedstrijd per categorie, over alle vier de wedstrijden, waarbij het slechtste resultaat wordt afgetrokken. Punten worden aflopend toegekend, vanaf 100 punten voor de winnaar van een categorie. Indien je aan een wedstrijd niet deelneemt krijg je voor die wedstrijd 0 punten.

Alleen deelnemers aan tenminste drie wedstrijden dingen mee om de prijzen. In categorieën met minder dan 10 deelnemers zal alleen een eerste prijs zijn.

Kampioenschap van Amsterdam

Leden van een Amsterdamse vereniging hebben daarnaast een apart klassement. De winnaar is “Kampioen van Amsterdam”. Voor dit kampioenschap wordt één klassement voor mannen en één klassement voor vrouwen gemaakt. Er is geen apart klassement per categorie.

Reglement

De wedstrijden zijn erkend door de Atletiekunie. Dat betekent dat voor licentiehouders het wedstrijdreglement van de Atletiekunie van toepassing zal zijn, ook met betrekking tot schoeisel. Carbonschoenen met te dikke zolen zijn voor lopers in deze categorieën dus niet toegestaan. Een overzicht van officieel goedgekeurde schoenen is hier te vinden. Voor lopers in de mastercategorie en lopers zonder licentie geldt dat goedgekeurde schoenen voor op de weg ook op de baan mogen worden gedragen.
LET OP: Voor alle looponderdelen wordt bij de start het seniorenreglement aangehouden. Er is dus geen afwijkend reglement voor valse starts bij Masters.
Er wordt gebruik gemaakt van elektronische tijdwaarneming en er is een officiële jury aanwezig.

Inschrijving

Voorinschrijving voor de afzonderlijke wedstrijden verloopt via Atletiek.nu. Hier zijn ook de reeds ingeschreven deelnemers te vinden en een voorlopige indeling van de heats. Voorinschrijving sluit uiterlijk de avond voor de wedstrijddag om 18:00 uur.

Na-inschrijving is alleen mogelijk op locatie tot een uur voor de start van het betreffende onderdeel (onder voorbehoud van maximumaantal deelnemers op een onderdeel). Voor de na-inschrijving kan alleen met PIN betaald worden.

Kosten

De kosten voor deelname kunnen per wedstrijd verschillen. Zie de informatie tijdens inschrijven via Atletiek.nu. Na-inschrijving is per onderdeel 2 Euro duurder.

Serie-indeling

Voor alle deelnemers die gebruik hebben gemaakt van de voorinschrijving zal de serie-indeling plaatsvinden op snelheid (heren en dames gemixt). De snelste series zullen het laatst starten. In overleg kan er een aparte snelle dames serie worden gemaakt voor erkenning van bijvoorbeeld kwalificatie limieten.

Voor deelnemers die gebruik hebben gemaakt van de na-inschrijving kan indeling op snelheid helaas niet gegarandeerd worden.

De deelnemers krijgen hun startnummer op de avond zelf bij het vermelden van je naam. In de kantine zijn alleen betalingen met PIN mogelijk.

atletiek

Dit wedstrijdreglement kan hier worden gedownload (pdf).


line